Eerste schooldag is een verhaal van feestjes in de regen en traantjes

De ToverWijzer in Tienen vindt nieuw onderdak in oude kerk

Ook in Tienen, bij methodeschool De ToverWijzer, hadden ze wellicht op beter weer gehoopt want daar mochten de leerlingen naar het nieuwe schoolgebouw in Nieuw Overlaar. De kerkfabriek stelde er de Sint-Jozefskerk, via erfpacht, ter beschikking en de kerk werd ontwijd en grondig verbouwd om er ruimte te creëren voor twee graadklassen kleuteronderwijs en drie graadklassen voor de lagere school.

“Een architectenbureau ging aan de slag om een groen en duurzaam gebouw te ontwerpen met hout, strobalen en leem en vooral ook met veel plaats voor de leerlingen, zowel binnen als buiten. Aan elk klaslokaal is een buitenklas gekoppeld waar de kinderen in het groen kunnen leren.  Na de huidige eerste fase volgt nog een tweede fase waarbij er een administratief gebouw en een polyvalente ruimte toegevoegd zullen worden. Buiten een nieuwe thuis voor de leerlingen is het een gebouw voor gedeeld gebruik geworden dat buiten de schooluren opengesteld kan worden voor zowel de buren als de stad in het geheel”, luidt het bij de school.

https://www.hagelandactueel.be/nieuws/regio-hageland/eerste-schooldag-is-een-verhaal-van-feestjes-in-de-regen-en-traantjes