EPA

De Toverwijzer is lid van EPA sinds 2021.  

Wat is EPA? 

De European Parents Association (EPA) brengt de nationale of regionale ouderverenigingen in Europa samen en vertegenwoordigt zo de stem van Europese ouders (samen meer dan 150 miljoen!) in alle beleidsmaatregelen en beslissingen op Europees niveau, die verband houden met kinderen, zoals onderwijs en gezondheid.  

Op het gebied van onderwijs beoogt EPA de actieve participatie van ouders en de erkenning van hun centrale plaats als eerste verantwoordelijke voor het onderwijs van hun kinderen te bevorderen. 

EPA laat de stem van ouders horen bij Europese instellingen – zoals de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Europa – en werkt samen met andere ngo’s op Europees niveau. De organisatie voert internationale projecten en maakt uitwisseling van ervaringen en partnerschappen over de grenzen heen mogelijk door het delen van informatie, trends en nieuws.  

Wat is de meerwaarde van EPA voor De Toverwijzer? 

EPA stelt ons in staat de Europese ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en opvoeding van dichtbij te volgen, innovatieve ideeën uit te wisselen, actoren uit andere landen te ontmoeten en te profiteren van een grote hoeveelheid kennis. Deelname aan grensoverschrijdende projecten is ook mogelijk. Via EPA kunnen we ook onze eigen ervaringen overbrengen naar de buitenwereld – over de grenzen heen. 

Wat is de meerwaarde van De Toverwijzer voor EPA? 

Moet je het vragen? Innovatieve onderwijsmethoden, actieve ouderbetrokkenheid en gelijke aandacht voor alle partners (kinderen, leraren, ouders, buurt), mindfulness en meditatie – dit zijn allemaal gebieden waar ervaringen zoals de onze veel gevraagd zijn. Al in het tweede jaar van het lidmaatschap brachten partners van EPA een bezoek aan de school en hielden leden van de Toverwijzer, als deel van een door de EU gefinancierd project, een workshop over creatief ouderschap in Luxemburg. 

De Toverwijzer is momenteel het enige Belgische lid van deze Europawijde organisatie. 

https://www.instagram.com/p/CyOGLEdoOXp/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Video van Arja voor de Kick-Off van Ouders voor Ouders